... dovolte mi se krátce představit

O mně


Jmenuji se Pavla Vostalová (roz. Jurková) alias Papi. O tuhle přezdívku se postaral tehdy zhruba 2letý syn mé kamarádky, kdy zkomolil slovo "Pavli". Od té doby mě doma, a už i mé nejbližší okolí jinak neoslovují.

Vystudovala jsem vysokou školu cestovního ruchu, ovšem zálibě v pečení jsem propadla až později. Proto jsem dodatečně podnikla kroky k tomu, abych získala i výuční list v oboru cukrář. Díky tomu se teď mohu naplno věnovat tomu, co mě tak baví! Cestovní ruch ale taky, ač se na první pohled nemusí zdát, velice souvisí s cukrařinou. Cestováním si rozšiřuji obzory, a tak jsem mohla ochutnat místní zákusky například v africké Keni, na Taiwanu, Filipínách, ve Spojených arabských emirátech, Jordánsku, Thajsku či v několika evropských zemích jako je Španělsko, Francie, Itálie, Švýcarsko, Nizozemsko, Řecko, Anglie, Kanárské ostrovy a další... Je nesmírně zajímavé pozorovat a ochutnávat rozmanitost dezertů z různých koutů světa.

V září 2018 otevíráme cukrářskou výrobnu v Kramolíně.

K pečení jsem měla vždy tak nějak blízko díky mé mamince, které jsem jako malá v kuchyni často pomáhala (čti překážela). A právě i ona mi předala cenné zkušenosti.

Nejraději připravuji sladké bary na různé akce, a to do posledního detailu včetně aranže a dekorací. Mojí velkou devízou je navíc záliba ve fotografování, jsem tudíž autorkou všech fotografií na tomto webu. Veškeré dobroty po zhotovení důkladně zdokumentuji, abyste si například i vy mohli snadněji vybrat.


Na přelomu roku 2019/2020 vzniká myšlenka vybudovat kavárnu v centru Třebíče. S mým manželem se tedy vrháme do nového business plánu. Stálo nás to mnoho času, úsilí, odříkání i financí, ale počátkem listopadu konečně otevíráme! Stávající cukrářská výrobna, která doposud sídlila v Kramolíně, se plynule přesouvá do Třebíče na adresu kavárny. Situace je ztížená aktuální koronavirovou pandemií a probíhající revitalizací Karlova náměstí. Nicméně nás neopouští nadšení, a děláme spolu s našimi zaměstnanci vše, co nám síly stačí. Přijďte si za námi osladit život... 


Zhruba po roce fungovaní kavárny pořizujeme stroj na výrobu kopečkové zmrzliny a začínáme si vyrábět svoji vlastní řemeslnou zmrzlinu.

V roce 2021 se nám s manželem narodil syn Jakub.

V roce 2023 jsme pořídili rozvalovací stroj pro zefektivnění výroby a plánujeme do  sortimentu zařadit viennoiserie.